Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Vánoční zelňačka - kyselačka

Potřebné přísady:
  • kysané zelí
  • brambory
  • 2 zakysané smetany
  • 1 šlehačka
  • sůl
  • cukr
  • citron nebo ocet
  • podravka
  • vejce uvařená natvrdo
  • popř. Magi dle chuti
Postup přípravy:
  1. K zelí přidáme trochu vody a dáme vařit. Do druhého kastrolku dáme vařit brambory nakrájené na malé kostičky + sůl, kmín. Brambory můžeme vařit i společně se zelím, pak si ale vytvoří tužší kůrčičku. Když jsou brambory měkké, smícháme je se zelím a vlijeme všechny smetany ( kdo má rád, může si do smetan rozkvrdlat trošku hladké mouky - já nedávám ). Dochutíme solí a cukrem, dle chuti můžeme přikyselit šťávou z citronu nebo octem, přidáme trochu podravky, popř. magi - vše podle chuti, jak kdo má rád. Nakonec přidáme 3-4 vejce uvařená na tvrdo, nakrájená na malé kostičky ( já používám kráječ na vajíčka - jednou nakrájené vajíčko otočím a znovu překrojím - vzniknou maličké hranolky ).
  2. Po téhle mňamce se vždycky jen zapráší a na Štědrý den ji vařím v 7L hrnci!!! :-))
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

TOPlist