Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Okurková polévka

Potřebné přísady:
  • 4 větší sterilizované okurky
  • 1 brambor
  • 0,5 l vývaru
  • lžíce másla
  • 0,2dcl smetany
  • lžíce hl.mouky na zahuštění
Postup přípravy:
  1. Okurky rozestrouháme, dáme na zpěněné máslo, osmažíme až začne krásné vonět, zaprášíme moukou, chvíli ještě necháme mouku zpěnit, zrůžovět a zalejeme vývarem. Dochutíme. Brambor pokrájíme na kostičky a zvlášť ho uvaříme v osolené vodě. Až je uvařený, tak ho přidáme do polévky, dodáme smetanu a necháme přejít varem.
  2. Polévku můžeme dochutit kapkou octu, záleží podle kyselosti nakládaných okurek. Polévku lze připravovat v létě i z čerstvých okurek ,kdy postup je stejný, pouze přikyselíme.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Krémová tomatová polévka s balsamikem a smetanou

Krémová tomatová polévka s balsamikem a smetanou

TOPlist