Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Hříbková polévka

Potřebné přísady:
  • čerstvé hříbky
  • malá hrst sušených
  • 4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1,5l drůbežího vývaru
  • 100g másla
  • 1ks smetany na šlehání
  • pažitka na ozdobu
  • bylinky - tymián, petřžel, bazalka, rozmařýn
Postup přípravy:
  1. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme připraveným vývarem a necháme provařit. Houby si pokrájíme, část dáme bokem na ozdobu. Nakrájené houby přidáme do polévky a necháme vařit, přidáme bylinky- ( trochu čerstvé bazalky dáme bokem - do smetany)
  2. Na pánev dáme máslo a na něm orestujeme dozlatova pokrájené hříbky, které jsme si dali bokem na ozdobu. Smetanu vyšleháme, lehce osolíme a přidáme na drobné proužky pokrájenou bazalky. Sušené houby pomixujeme na prach a ještě prosijeme přes sítko.
  3. Polévku nalijeme na talíř, lžící přidáme smetanu, ozdobíme orestovanými hříbky , posypeme nasekanou pažitkou. Na závěr zasypeme houbovým prachem a podáváme.
  4. Dobrou chuť
Polévky

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

TOPlist