Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Hříbková polévka

Potřebné přísady:
  • čerstvé hříbky
  • malá hrst sušených
  • 4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1,5l drůbežího vývaru
  • 100g másla
  • 1ks smetany na šlehání
  • pažitka na ozdobu
  • bylinky - tymián, petřžel, bazalka, rozmařýn
Postup přípravy:
  1. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme připraveným vývarem a necháme provařit. Houby si pokrájíme, část dáme bokem na ozdobu. Nakrájené houby přidáme do polévky a necháme vařit, přidáme bylinky- ( trochu čerstvé bazalky dáme bokem - do smetany)
  2. Na pánev dáme máslo a na něm orestujeme dozlatova pokrájené hříbky, které jsme si dali bokem na ozdobu. Smetanu vyšleháme, lehce osolíme a přidáme na drobné proužky pokrájenou bazalky. Sušené houby pomixujeme na prach a ještě prosijeme přes sítko.
  3. Polévku nalijeme na talíř, lžící přidáme smetanu, ozdobíme orestovanými hříbky , posypeme nasekanou pažitkou. Na závěr zasypeme houbovým prachem a podáváme.
  4. Dobrou chuť
Polévky

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

TOPlist