Hříbková polévka
Potřebné přísady:
- čerstvé hříbky
- malá hrst sušených
- 4 polévkové lžíce hladké mouky
- 1,5l drůbežího vývaru
- 100g másla
- 1ks smetany na šlehání
- pažitka na ozdobu
- bylinky - tymián, petřžel, bazalka, rozmařýn
Postup přípravy:
- Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme připraveným vývarem a necháme provařit. Houby si pokrájíme, část dáme bokem na ozdobu. Nakrájené houby přidáme do polévky a necháme vařit, přidáme bylinky- ( trochu čerstvé bazalky dáme bokem - do smetany)
- Na pánev dáme máslo a na něm orestujeme dozlatova pokrájené hříbky, které jsme si dali bokem na ozdobu. Smetanu vyšleháme, lehce osolíme a přidáme na drobné proužky pokrájenou bazalky. Sušené houby pomixujeme na prach a ještě prosijeme přes sítko.
- Polévku nalijeme na talíř, lžící přidáme smetanu, ozdobíme orestovanými hříbky , posypeme nasekanou pažitkou. Na závěr zasypeme houbovým prachem a podáváme.
- Dobrou chuť
Polévky
Mohlo by se Vám líbit