Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Ta pravá polévka na dnešní večeři - zahřeje, zasytí.

Potřebné přísady:
  • 1 lžíce másla
  • 1 menší cibule
  • 500 g mrkve
  • 2 menší brambory
  • zázvor
  • zeleninový vývar
  • pomerančová šťáva (z čerstvého pomeranče, 1 – 2 ks, dle chuti)
  • + zakysaná smetana, dýňová a slunečnicová semínka, čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
  1. 1. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte jemně nakrájenou cibuli a lehce zpěňte. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev, brambory a zázvor (čerstvý anebo mletý, pokud polévku budete podávat i dětem zázvor uberte), orestujte a zalijte vývarem (anebo vodou), dochuťte solí a pepřem. Vaříme doměkka, asi 15 minut. Odstavte, rozmixujte do hladka a přidejte pomerančovou šťávu dle chuti.
  2. 2. Dýňová a slunečnicová semínka orestujte na sucho na pánvi, polévku rozdělte na talíř, ozdobte semínky, zakysanou smetanu a čerstvě mletým pepřem. Můžeme podávat s celozrnným pečivem.
  3. Tip: Dětem samozřejmě polévku nekořeníme a semínka nahradíme například krutonky.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

TOPlist