Květáková polévka by Romča
Potřebné přísady:
- květák
- brambory
- řepkový nebo slunečnicový olej
- mořská hrubozrnná sůl
- zeleninový vývar - já použila viz foto
- mouka na jíšku
Postup přípravy:
- Uvaříme si předem vývar. Větší hrst sušených svršků zeleniny dáme do vody a přivedeme k varu, hned jak se začne vařit ztlumíme já na stupeň 4, ale každý podle sebe jen tak aby lehce probublávalo. A necháme takto táhnout necelou hodinku. Poté přes scedíme přes síto.
- Mezitím co se nám vaří vývar si připravíme květák a brambory, omyjeme oloupeme a nakrájíme na kostičky, květák rozdělíme na růžičky. Poté si dáme do kastrolku olej a lehce zaprášíme hladkou moukou a restujeme dokud zlehka nezezlátne. Přidáme brambory a květák a necháme chvilku restovat. V tento moment i osolíme. Restujeme chvilenku cca 2-3 minuty a zalijeme vývarem. Vaříme dokud květák i brambory nejsou měkké. Pokud by někdo chtěl pro chuť lze přidat trochu shoyu, ale není nutné. A já do vývaru často přidávám také mořskou řasu.
- Dobrou chuť
Polévky
Mohlo by se Vám líbit