Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Květáková polévka by Romča

Potřebné přísady:
  • květák
  • brambory
  • řepkový nebo slunečnicový olej
  • mořská hrubozrnná sůl
  • zeleninový vývar - já použila viz foto
  • mouka na jíšku
Postup přípravy:
  1. Uvaříme si předem vývar. Větší hrst sušených svršků zeleniny dáme do vody a přivedeme k varu, hned jak se začne vařit ztlumíme já na stupeň 4, ale každý podle sebe jen tak aby lehce probublávalo. A necháme takto táhnout necelou hodinku. Poté přes scedíme přes síto.
  2. Mezitím co se nám vaří vývar si připravíme květák a brambory, omyjeme oloupeme a nakrájíme na kostičky, květák rozdělíme na růžičky. Poté si dáme do kastrolku olej a lehce zaprášíme hladkou moukou a restujeme dokud zlehka nezezlátne. Přidáme brambory a květák a necháme chvilku restovat. V tento moment i osolíme. Restujeme chvilenku cca 2-3 minuty a zalijeme vývarem. Vaříme dokud květák i brambory nejsou měkké. Pokud by někdo chtěl pro chuť lze přidat trochu shoyu, ale není nutné. A já do vývaru často přidávám také mořskou řasu.
  3. Dobrou chuť
Polévky

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

TOPlist