Smetanová hříbková omáčka by Romča
Potřebné přísady:
- 2ks smetana - (menší kalíšek)
- 1ks cibule
- čerstvé pokrájené hříbky
- mouka hladká
- trocha vody nebo vývaru
- máslo
- sůl
- kmín
- pepř
- lahůdkové droždí - lze vynechat
Postup přípravy:
- Hříbky očistíme a nakrájíme, stejně tak si nakrájíme cibuli. Do kastrolu dáme máslo a na něj dáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme hříbky, osolíme a okmínujeme. Mícháme zhruba pět minut, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, necháme provařit. Dochutíme solí a lahůdkovým kořením a máme hotovo. Podávat můžeme s těstovinami tagliatelle nebo houskovým knedlíkem.
PolévkyAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit