Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Potřebné přísady:
  • 2ks smetana - (menší kalíšek)
  • 1ks cibule
  • čerstvé pokrájené hříbky
  • mouka hladká
  • trocha vody nebo vývaru
  • máslo
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • lahůdkové droždí - lze vynechat
Postup přípravy:
  1. Hříbky očistíme a nakrájíme, stejně tak si nakrájíme cibuli. Do kastrolu dáme máslo a na něj dáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme hříbky, osolíme a okmínujeme. Mícháme zhruba pět minut, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, necháme provařit. Dochutíme solí a lahůdkovým kořením a máme hotovo. Podávat můžeme s těstovinami tagliatelle nebo houskovým knedlíkem.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vánoční zelňačka - kyselačka

Vánoční zelňačka - kyselačka

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

TOPlist