Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Potřebné přísady:
  • 2ks smetana - (menší kalíšek)
  • 1ks cibule
  • čerstvé pokrájené hříbky
  • mouka hladká
  • trocha vody nebo vývaru
  • máslo
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • lahůdkové droždí - lze vynechat
Postup přípravy:
  1. Hříbky očistíme a nakrájíme, stejně tak si nakrájíme cibuli. Do kastrolu dáme máslo a na něj dáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme hříbky, osolíme a okmínujeme. Mícháme zhruba pět minut, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, necháme provařit. Dochutíme solí a lahůdkovým kořením a máme hotovo. Podávat můžeme s těstovinami tagliatelle nebo houskovým knedlíkem.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Obrázek Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Obrázek Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

TOPlist