Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Bramboračka by Romča

Potřebné přísady:
  • brambory
  • mrkev
  • celer
  • petržel - vše čerstvé
  • cibule
  • houby
  • máslo či sádlo + hladká mouka = jíška
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • pepř mletý
  • majoránka
  • česnek
Postup přípravy:
  1. Mrkev, celer i petržel, brambory , vše omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak houby i cibulku.
  2. Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme hladkou mouku a mícháme, dokud nám jíška nezezlátne. Na zezlátlou jíšku dáme pokrájenou zeleninu -(mrkev, celer, petržel, cibulku, česnek). Promícháme, osolíme a necháme chvilku restovat, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme bobkový list a nové koření, zalijeme vodou a necháme vařit.
  3. Nakrájíme čerstvé, dobře očištěné houby. Až bude zelenina měkká tak na polovic, přidáme pokrájené houby, promícháme a přidáme majoránku. Necháme dovařit, eventuálně přisolíme. Já přidávám ještě nakonec lahůdkové droždí, ale není to vůbec nutné.
  4. Podáváme s chlebem či bagetkou. Kdo má rád, namaže ještě chléb máslem. Takto to dělávala moje babička.
  5. Přeji dobrou chuť
Polévky

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vánoční zelňačka - kyselačka

Vánoční zelňačka - kyselačka

Obrázek Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Obrázek Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

TOPlist