Bramboračka by Romča
Potřebné přísady:
- brambory
- mrkev
- celer
- petržel - vše čerstvé
- cibule
- houby
- máslo či sádlo + hladká mouka = jíška
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- pepř mletý
- majoránka
- česnek
Postup přípravy:
- Mrkev, celer i petržel, brambory , vše omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak houby i cibulku.
- Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme hladkou mouku a mícháme, dokud nám jíška nezezlátne. Na zezlátlou jíšku dáme pokrájenou zeleninu -(mrkev, celer, petržel, cibulku, česnek). Promícháme, osolíme a necháme chvilku restovat, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme bobkový list a nové koření, zalijeme vodou a necháme vařit.
- Nakrájíme čerstvé, dobře očištěné houby. Až bude zelenina měkká tak na polovic, přidáme pokrájené houby, promícháme a přidáme majoránku. Necháme dovařit, eventuálně přisolíme. Já přidávám ještě nakonec lahůdkové droždí, ale není to vůbec nutné.
- Podáváme s chlebem či bagetkou. Kdo má rád, namaže ještě chléb máslem. Takto to dělávala moje babička.
- Přeji dobrou chuť
Polévky
Mohlo by se Vám líbit