Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Bramboračka by Romča

Potřebné přísady:
  • brambory
  • mrkev
  • celer
  • petržel - vše čerstvé
  • cibule
  • houby
  • máslo či sádlo + hladká mouka = jíška
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • pepř mletý
  • majoránka
  • česnek
Postup přípravy:
  1. Mrkev, celer i petržel, brambory , vše omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak houby i cibulku.
  2. Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme hladkou mouku a mícháme, dokud nám jíška nezezlátne. Na zezlátlou jíšku dáme pokrájenou zeleninu -(mrkev, celer, petržel, cibulku, česnek). Promícháme, osolíme a necháme chvilku restovat, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme bobkový list a nové koření, zalijeme vodou a necháme vařit.
  3. Nakrájíme čerstvé, dobře očištěné houby. Až bude zelenina měkká tak na polovic, přidáme pokrájené houby, promícháme a přidáme majoránku. Necháme dovařit, eventuálně přisolíme. Já přidávám ještě nakonec lahůdkové droždí, ale není to vůbec nutné.
  4. Podáváme s chlebem či bagetkou. Kdo má rád, namaže ještě chléb máslem. Takto to dělávala moje babička.
  5. Přeji dobrou chuť
Polévky

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

TOPlist