Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Potřebné přísady:
  • 3 kuřecí hřbety
  • 2 mrkve
  • 3 řapíky celeru
  • 2 petržele
  • 1 cibule
  • hrst petrželky
  • 4 kuličky černého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl

Na knedlíčky:

  • 3 vejce
  • 5 lžic oleje
  • 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • sůl
  • cibule
  • petrželka
Postup přípravy:
  1. Nejdříve si připravíme vývar. Do velkého kastrolu dáme kuřecí hřbety, cibuli i se slupkou, 1 mrkev a 1 petržel vcelku, 1 řapík celeru (můžeme dát i kousek pórku a česnek), sůl, bobkový list a kuličky pepře a nového koření. Zalijeme vodou a vaříme asi hodinu. Při vaření sbíráme pěnu z povrchu.
  2. Po hodině přecedíme. Do polévky dáme pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičku. U řapíkatého celeru musíme odstranit vlákna a pokrájet ho. Také přidáme do polévky a vaříme 20 minut.
  3. Mezitím obereme kuřecí hřbety. Maso dáváme do sekacího strojku, přidáme k němu nasekanou zelenou petrželku a osmaženou drobně nasekanou cibulku. Vše spolu rozmixujeme na pastu.
  4. Připravíme si těsto na knedlíčky. Vejce vyšleháme s olejem v misce. Do druhé misky dáme mouku se solí. Postupně k mouce přiléváme vaječnou směs. Mícháme rukou. Vzniklé těsto rozválíme na válu a vykrajujeme malou skleničkou kolečka. Na vrch každého dáme kousek kuřecí pasty a kolečko přeložíme na půl. Stiskneme k sobě a konce půlkolečka zavineme k sobě. Vložíme do vroucí polévky. Po vyplutí na hladinu vaříme ještě 5 minut.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

TOPlist