Poctivý zeleninový vývar s drobením
Potřebné přísady:
- mrkev
- celer
- petrežel
- brambory
- cibule
- česnek
- máslo
- řasa kombu - ( kdo nepoužívá vynechá)
- sůl - používám hrubou mořskou nerafinlvanou
- domácí vegeta
Na drobení:
Postup přípravy:
- Zeleninu důkladně omyjeme, oloupeme a opět opláchneme. Nakrájíme na požadované tvary.
- Cibuli překrojíme napůl.
- Na dno kastrolu dáme máslo a přepustíme pak přidáme cibul a opečeme. Přidáme i ostatní zeleninu a chvilku cca 5 min opekáme za stálého míchání. Na poslední dvě minuty přidáme kousek (pár cm ) řasy a také ji opečeme. Zalijeme vodou a přivedeme k varu.
- Jakmile se polévka vaří přiklopím pokličkou s dirkami a nebo u obyč nechám mezeru, stáhnete na minimum. Já táhnu vývar na 3. Nebo pokud máte plyn tak na malý plamínek a nexháme táhnout cca 1,5 až 2.
- Mezitím si připravíme drobení. Do hrnečku si rozklepneme vejce a přidáváme hrubou mouku. Vidličkou zravováváme až je směs hodně hutná.
- Vyklepneme obsah hrnku na vál pomoučněný hrubou moukou. A hněteme, překládáme až máme opravdu hutnou hmotu.
- Vál pomoučníme a vyndáme si struhadlo. A strouhámd na nejvetsi
- Pokud se lepí těsto a špatně se strouhá je na to trik - vždy strčete do hrubé mouky pomačkejte v ní a ostrouhejte ze všech stran. A takhle pořád dokola.
- Rozprostřete nastrojhané drobení po válce nebo dejte na papír a na topení, jakou kdo má možnost a nechte proschnout.
- Vývar máme hotov a tak nezbývá než přidat drobení a domácí vegetu.
- Vaříme pět minunek a máme hotovo.
- Vypneme a odstavíme a až teď osolíme podle chuti. Promícháme.
- Dobrou chuť
PolévkyAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit