Pro mě asi nikdy neexistovala lepší polévka než je pravá poctivá domácí kulajda,zbožňuju jí.
Potřebné přísady:
- Sušené houby(nebo čerstvé)
- Brambory
- Smetana 31%
- Pár kapek octu
- Hladká mouka
- Kopr (já mám nejraději nakládaný)
- Bobkový list
- Celý pepř
- Kmín (já používám jak celý,tak drcený)
- Sůl,pepř
Postup přípravy:
- Houby si namocte do vody.Nakrajene brambory dejte do hrnce s vodou,osolte a privedte k varu spolu s houbami a ostatnim korenim.
- Když jsou brambory uvarene,tak prilijte smetanu v ktere jste rozmichali hladkou mouku.
- Poradne promichejte,privedte k varu a potom polevku dochutte koprem a octem.
- Bokem si uvarte vejce na hnilicko a tim na taliri ozdobte kazdou porci.
PolévkyAutor receptuPetra Pěnkavová