Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Kulajda

Pro mě asi nikdy neexistovala lepší polévka než je pravá poctivá domácí kulajda,zbožňuju jí.

Potřebné přísady:
  • Sušené houby(nebo čerstvé)
  • Brambory
  • Smetana 31%
  • Pár kapek octu
  • Hladká mouka
  • Kopr (já mám nejraději nakládaný)
  • Bobkový list
  • Celý pepř
  • Kmín (já používám jak celý,tak drcený)
  • Sůl,pepř
Postup přípravy:
  1. Houby si namocte do vody.Nakrajene brambory dejte do hrnce s vodou,osolte a privedte k varu spolu s houbami a ostatnim korenim.
  2. Když jsou brambory uvarene,tak prilijte smetanu v ktere jste rozmichali hladkou mouku.
  3. Poradne promichejte,privedte k varu a potom polevku dochutte koprem a octem.
  4. Bokem si uvarte vejce na hnilicko a tim na taliri ozdobte kazdou porci.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Obrázek Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

TOPlist