Kulajda
Potřebné přísady:
- Brambory
- Smetana
- Houby
- Ocet
- Sůl, pepř
- Kopr
- Máslo
- Hladká mouka
- Masox
Postup přípravy:
- Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Houby očistíme, nakrájíme.
- V kastrolu zpěníme málo přidáme zhruba dvě lžíce hladké mouky a mícháme dokud není jíška zlatavá. Potom zalijeme vodou promícháme a necháme přijít k varu, přidáme masox. Přidáme nakrájené brambory a osolíme. Mícháme.
- Na pánev dáme máslo, přidáme houby, osolíme a opepříme. Restujeme. Potom přidáme do kastrolu s vodou a jíškou a necháme zhruba 10 minut vařit.
- Přidáme smetanu, přivedeme k varu. 3 -4 vejce opatrně vyklepneme do polévky a necháme vařit. Přidáme cukr s octem, přivedeme k varu. Nakonec přidáme kopr. Dochutíme solí a pepřem, event podle chuti dokyselíme.
PolévkyAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit