Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Kulajda

Potřebné přísady:
  • Brambory
  • Smetana
  • Houby
  • Ocet
  • Sůl, pepř
  • Kopr
  • Máslo
  • Hladká mouka
  • Masox
Postup přípravy:
  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Houby očistíme, nakrájíme.
  2. V kastrolu zpěníme málo přidáme zhruba dvě lžíce hladké mouky a mícháme dokud není jíška zlatavá. Potom zalijeme vodou promícháme a necháme přijít k varu, přidáme masox. Přidáme nakrájené brambory a osolíme. Mícháme.
  3. Na pánev dáme máslo, přidáme houby, osolíme a opepříme. Restujeme. Potom přidáme do kastrolu s vodou a jíškou a necháme zhruba 10 minut vařit.
  4. Přidáme smetanu, přivedeme k varu. 3 -4 vejce opatrně vyklepneme do polévky a necháme vařit. Přidáme cukr s octem, přivedeme k varu. Nakonec přidáme kopr. Dochutíme solí a pepřem, event podle chuti dokyselíme.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vánoční zelňačka - kyselačka

Vánoční zelňačka - kyselačka

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

TOPlist