Hledat
Filters

Frankfurtská polévka

Potřebné přísady:

Na 3-4 porce:

  • 20 g sádla (1 lžíce)
  • 1 střední cibule
  • 4 štrasburské párky Dulano (150 g)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 3 střední brambory (cca 300 g)
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce sušené majoránky
Postup přípravy:
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Párky nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. V hrnci rozpálíme sádlo, snížíme trochu plamen a orestujeme cibulku dozlatova. Poté přihodíme párky a za stálého míchání rovnoměrně opečeme.
  3. Zaprášíme moukou a minutu restujeme. Pak přihodíme papriku a opět restujeme asi minutu.
  4. Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnce, promícháme a necháme ho rozvonět. Poté do hrnce přilijeme všechen vývar a směs rozmícháme dohladka (v polévce by neměly být hrudky). Osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přihodíme brambory, zakryjeme poklicí a vaříme 15-20 minut.
  5. Na konci přidáme majoránku, kterou promneme v dlaních, necháme asi minutu prohřát a můžeme servírovat.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist