Hledat
Filters

Krémová celerová polévka

Potřebné přísady:
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 800-900 ml kuřecího vývaru (záleží na velikosti celeru)
  • 1/2 kelímku smetany ke šlehání (cca 125 ml)
  • 30 g másla
  • 1 bobkový list
  • tymián
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku. Přidáme na malé kostičky nakrájený celer a opékáme cca 3 minuty. Poté vlijeme vývar, přidáme bobkový list, přiklopíme pokličkou a vaříme tak dlouho, dokud celer nezměkne. Trvá to asi 15 minut. Bobkový list vyndáme a polévku rozmixujeme dohladka. Pak přidáme smetanu a tymián, osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Zobrazit detail Rychlá hrášková polévka se šunkou
Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

23
Zobrazit detail Lilková polévka s parmezánem a krutony
Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Zobrazit detail Poctivý zeleninový vývar s drobením
Obrázek Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

11
Zobrazit detail Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru
Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Zobrazit detail Polévka z medvědím česnekem
Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

51
Zobrazit detail Smetanová hříbková omáčka by Romča
Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Zobrazit detail Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany
TOPlist