Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Krémová celerová polévka

Potřebné přísady:
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 800-900 ml kuřecího vývaru (záleží na velikosti celeru)
  • 1/2 kelímku smetany ke šlehání (cca 125 ml)
  • 30 g másla
  • 1 bobkový list
  • tymián
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku. Přidáme na malé kostičky nakrájený celer a opékáme cca 3 minuty. Poté vlijeme vývar, přidáme bobkový list, přiklopíme pokličkou a vaříme tak dlouho, dokud celer nezměkne. Trvá to asi 15 minut. Bobkový list vyndáme a polévku rozmixujeme dohladka. Pak přidáme smetanu a tymián, osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

TOPlist