Hledat
Filters

Krémová celerová polévka

Potřebné přísady:
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 800-900 ml kuřecího vývaru (záleží na velikosti celeru)
  • 1/2 kelímku smetany ke šlehání (cca 125 ml)
  • 30 g másla
  • 1 bobkový list
  • tymián
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku. Přidáme na malé kostičky nakrájený celer a opékáme cca 3 minuty. Poté vlijeme vývar, přidáme bobkový list, přiklopíme pokličkou a vaříme tak dlouho, dokud celer nezměkne. Trvá to asi 15 minut. Bobkový list vyndáme a polévku rozmixujeme dohladka. Pak přidáme smetanu a tymián, osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist