Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Potřebné přísady:
  • čerstvý špenát - 4 hrsti omytých listů
  • cibule - 2 kusy
  • olivový olej
  • hrubá mořská sůl
  • vegeta - nejlépe domácí
  • brambory - 4 větší
  • vejce - 3 střední
  • mrkev - 3 velké
  • fazole bílé - 1 konzervu sterilovaných nebo si bokem uvaříme obdobné množství
  • mléko - půl litru cca
  • voda
Postup přípravy:
  1. Brambory, mrkev i cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev postrouháme a cibulku klasicky nadrobno. Špenát si omyjeme a necháme v cedníku.
  2. Do hrnce dáme olivový olej a na něm zpěníme cibulku. Kdo nemá olivový nahradí řepkovým. Na cibulku, hned jak je sklovatá, přidáme na kousky nakrájených brambory, postrouhanou mrkev a listy špenátu.
  3. Chvilku, asi tři až pět minutek, restujeme a posypeme domácí vegetou. Promícháme a zalijeme cca půl litrem vody a vaříme cca sedm až deset minut.
  4. Přelijeme do mixéru a mixujeme do hladka. Přelijeme zpět do kastrolu a přidáme mléko. Až přijde k varu rozklepneme do polévky vejce, přidáme fazole a necháme povařit. Nakonec podle chuti osolíme a podáváme.
  5. Dobrou chuť
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

TOPlist