Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča
Potřebné přísady:
- čerstvý špenát - 4 hrsti omytých listů
- cibule - 2 kusy
- olivový olej
- hrubá mořská sůl
- vegeta - nejlépe domácí
- brambory - 4 větší
- vejce - 3 střední
- mrkev - 3 velké
- fazole bílé - 1 konzervu sterilovaných nebo si bokem uvaříme obdobné množství
- mléko - půl litru cca
- voda
Postup přípravy:
- Brambory, mrkev i cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev postrouháme a cibulku klasicky nadrobno. Špenát si omyjeme a necháme v cedníku.
- Do hrnce dáme olivový olej a na něm zpěníme cibulku. Kdo nemá olivový nahradí řepkovým. Na cibulku, hned jak je sklovatá, přidáme na kousky nakrájených brambory, postrouhanou mrkev a listy špenátu.
- Chvilku, asi tři až pět minutek, restujeme a posypeme domácí vegetou. Promícháme a zalijeme cca půl litrem vody a vaříme cca sedm až deset minut.
- Přelijeme do mixéru a mixujeme do hladka. Přelijeme zpět do kastrolu a přidáme mléko. Až přijde k varu rozklepneme do polévky vejce, přidáme fazole a necháme povařit. Nakonec podle chuti osolíme a podáváme.
- Dobrou chuť
PolévkyAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit