Mexická polévka s dýní a kuřecím masem
Potřebné přísady:
- 2 ks stroužek česneku
- 1 ks cibule
- olivový olej
- uzená paprika
- oregáno
- římský kmín
- sůl
- rajčatové pyré
- 4 ks kuřecí hřbety
- 1 čtvereček 90% čokolády
- 1 litr vody
- polovina dýně hokkaidó
- lahůdkové droždí
- zakysaná smetana
- chilli
Postup přípravy:
- Do kastrolu dáme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a orestujeme dozlatova. Česnek rozplácneme nožem a přidáme k cibulce, necháme provonět. Přidáme oregáno, uzenou papriku, sůl, římský kmín a promícháme. Jenom chvilenku, aby nám paprika nezhořkla. Přidáme rajčotové pyré a za stálého míchání, necháme probublávat cca dvě minuty. Zalijeme litru studené vody, přidáme kuřecí hřbety a nechám v papiňáku vařit cca 20 min.
- Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Dýně Hokkaidó se neloupe, slupka krásně změkně a tak ji jen pokrájíme na větší kusy. Po 20 minutách otevřeme papiňák, vyjmeme maso a dáme ho bokem. Dýni naopak vložíme do papiňáku, zavřeme a necháme vařit 8-10 minut.
- Maso oberem a necháme na talířku. Po uplynutí stanoveného času, otevřeme papiňák a v mixéru nebo tyčovým mixérem vymixujeme dohladka. Přidáme maso, necháme prohrát na sporáku, dochutíme solí a lahůdkovým kořením. Podáváme se zakysanou smetanou a chilli. Dobrá je i samotná, každý dochutí podle sebe.
PolévkyAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit