Zelňačka
Potřebné přísady:
- Klobása
- Cibule
- Kuřecí vývar
- Brambory
- Smetana na vaření
- Zakysaná smetana
- Hladká mouka
- Sladká paprika
- Sterilované zelí
- Brambory
Postup přípravy:
- Na oleji osmažím na jemno nakrájenou cibuli, poté zapráším sladkou paprikou, chvilku zarestuji a zaliji kuřecím vývarem. Přidám propláchlé a ještě překrájené sterilované zelí a pokrájemnou klobásu. Vařím do změknutí zelí. Pak přidám na kostičky nakrájené brambory. Vařím do té doby než změknou. Dochutím polévkovým kořením, popř. octem. Rozmíchám si smetanu na vaření s hladkou moukou. Za stálého míchání tím zahustím polévku. Provařím ještě asi 10 min. Podávám se lžící zakysanky a lístkem petržele.
PolévkyAutor receptuPetr Dudek
Mohlo by se Vám líbit