Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Zelňačka

Potřebné přísady:
  • Klobása
  • Cibule
  • Kuřecí vývar
  • Brambory
  • Smetana na vaření
  • Zakysaná smetana
  • Hladká mouka
  • Sladká paprika
  • Sterilované zelí
  • Brambory
Postup přípravy:
  1. Na oleji osmažím na jemno nakrájenou cibuli, poté zapráším sladkou paprikou, chvilku zarestuji a zaliji kuřecím vývarem. Přidám propláchlé a ještě překrájené sterilované zelí a pokrájemnou klobásu. Vařím do změknutí zelí. Pak přidám na kostičky nakrájené brambory. Vařím do té doby než změknou. Dochutím polévkovým kořením, popř. octem. Rozmíchám si smetanu na vaření s hladkou moukou. Za stálého míchání tím zahustím polévku. Provařím ještě asi 10 min. Podávám se lžící zakysanky a lístkem petržele.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

TOPlist