Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Zelňačka

Potřebné přísady:
  • Klobása
  • Cibule
  • Kuřecí vývar
  • Brambory
  • Smetana na vaření
  • Zakysaná smetana
  • Hladká mouka
  • Sladká paprika
  • Sterilované zelí
  • Brambory
Postup přípravy:
  1. Na oleji osmažím na jemno nakrájenou cibuli, poté zapráším sladkou paprikou, chvilku zarestuji a zaliji kuřecím vývarem. Přidám propláchlé a ještě překrájené sterilované zelí a pokrájemnou klobásu. Vařím do změknutí zelí. Pak přidám na kostičky nakrájené brambory. Vařím do té doby než změknou. Dochutím polévkovým kořením, popř. octem. Rozmíchám si smetanu na vaření s hladkou moukou. Za stálého míchání tím zahustím polévku. Provařím ještě asi 10 min. Podávám se lžící zakysanky a lístkem petržele.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

TOPlist