Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)
Potřebné přísady:
- mrkev
- celer
- petržel
- brambory
- smetana
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- kmín
- ocet
- máslo a hladká mouka na jíšku
- čerstvé houby
- cibule
Postup přípravy:
- Mrkev, celer, petržel i brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na menší kostičky. Stejně tak pokrájíme očištěné houby.
- Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme hladkou mouku a mícháme dokud nemáme jíšku zlatavou. Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel i brambory. Osolíme, opepříme a promícháme, chvilku restujeme a zalijeme vodou. Necháme vařit, přidáme smetanu a houby a vaříme do změknutí.
- Nakonec do polévky rozklepneme 4 celá vejce a necháme projít minutku dvě varem. Necháme lehce zchladnout a okyselíme octem, nakonec nakrájíme cibulku a přidáme do polévky. Kdo chce může podávat s kopečkem zakysané smetany.
- Naše babi jí říkala houbová kulajda
- Dobrou chuť
PolévkyAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit