Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Krém z Medvědího česneku by Romča

Potřebné přísady:
  • medvědí česnek - dvě hrsti nebo lze z pesta
  • cibulka - nejlépe jarní
  • smetana
  • máslo
  • sůl - ( kdo se může přidat i pepř )
  • 4 brambory
  • zeleninový vývar - ( já mám domácí, ale pokud nemáte můžete dát kvalitní bujón )
Postup přípravy:
  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na másle zpěníme cibulku a na ni dáme brambory a chvilenku restujeme. Česnek si opláchneme a přidáme k bramborám, promícháme, osolíme a zalijeme vývarem. Necháme vařit do změknutí, přilijeme smetanu a rozmixujeme tyčovým mixérem, kdo nemá přelije do normálního mixéru nic se neděje.
  2. Pokud by po rozmixování nebyl krém dostatečně hustý, zahustíme záklepkou. Tu uděláme tak, že v hrnečku rozmícháme trochu mouky a vody tak aby nebyly hrudky a vlijeme do polévky. Necháme povařit a máme hotovo. Podávat můžeme jen tak s toustem, krutony či vynikající je se ztraceným vejcem 😊.
  3. Dobrou chuť
Polévky

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Obrázek Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

TOPlist