zeleninový vývar - ( já mám domácí, ale pokud nemáte můžete dát kvalitní bujón )
Postup přípravy:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na másle zpěníme cibulku a na ni dáme brambory a chvilenku restujeme. Česnek si opláchneme a přidáme k bramborám, promícháme, osolíme a zalijeme vývarem. Necháme vařit do změknutí, přilijeme smetanu a rozmixujeme tyčovým mixérem, kdo nemá přelije do normálního mixéru nic se neděje.
Pokud by po rozmixování nebyl krém dostatečně hustý, zahustíme záklepkou. Tu uděláme tak, že v hrnečku rozmícháme trochu mouky a vody tak aby nebyly hrudky a vlijeme do polévky. Necháme povařit a máme hotovo. Podávat můžeme jen tak s toustem, krutony či vynikající je se ztraceným vejcem 😊.