Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
PolévkyVaření, pečení, recepty

Čočková polévka by Romča

Potřebné přísady:
  • čočka
  • kokosový olej - kdo nema nebo nepoužívá dá řepkový
  • cibule
  • brambory
  • mrkev
  • saturejka
  • mořská hrubá sůl
  • vegeta - používám domácí
  • řasa kombu malý kousek - nemusí být
  • shoyu - nebo kdo co má rád na dochucení
  • uzená paprika - (je to koření a naprosto úžasné) kdo nemá požije klasickou papriku
Postup přípravy:
  1. Čočku si propláchneme v kastrůlku - pořádně propereme. Přidáme vodu tak, aby ji bylo jednou tolik jak čočky. Necháme alespoň dvě hodiny namáčet.
  2. Po dvou hodinách vaříme v té samé vodě, do které přidáme trochu octa a soli. Vaříme do doby než bude krásně na skus. Čočku slijeme přes cedník.
  3. Bokem si usmažíme cibulku do sklovata a dáme bokem do mističky. Teď si uděláme zápražku z kokosového oleje a mouky. Když máme zápražku zlatavou přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a brambor a zlehka promícháváme. Na dno kastrolku kde si uděláme místečko si dáme řasu Kombu a maličko přidáme kokosáku nebo oleje. Promícháme zaprášíme uzenou paprikou, přidáme uvařenou a scezenou čočku, promícháme a zalijeme potřebným množstvím vody a necháme vařit.
  4. Na konci vaření dochutíme podle chuti mořskou solí, domácí vegetou či kvalitní sojovkou a špetkou pepře.
Polévky

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

TOPlist