Sušenky z ovesných vloček
Potřebné přísady:
- 220 g másla
- 250 g třtinového cukru
- 1 lžíce vanilkového extraktu nebo cukru
- 2 šťastná vejce
- 190 g pšeničné celozrnné mouky
- 1 lžička sody na pečení
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 1/2 lžičky soli
- 250 g jemných ovesných vloček
- 200 g hrozinek
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 175°C/200°C horkovzdušnou.
- Ve velké míse šlehejte máslo s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem dokud nevznikne hladký a nadýchaný krém. Smíchejte mouku se sodou, kořením, solí a vmíchejte ji do máslového krému. Přidejte ovesné vločky, hrozinky a dobře promíchejte.
- Na plech vyložený pečícím papírem, dávejte lžičkou malé hroudy těsta ve velikosti vlašských ořechů. Dodržujte větší rozestupy, aby se sušenky nespekly. Pečte 10-12 minut so světle zlata. Nepřepečte je.
- Po krátkém vychladnutí, skladujte ve vzduchotěsné nádobě, já dala místo cukru stévii a doplnila sekané ořechy.
- Foto a recept od: Světlana Beránková (inspirováno receptem z internetu)
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit