Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Piškot s kokosovým krémem

Potřebné přísady:

Piškot:

  • 5 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 200 g hladké mouky
  • 5 lžic oleje

Krém:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 200 g bílé čokolády
  • 150g kokosu
Postup přípravy:
  1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec do pěny vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.
  2. Pečeme při 180°C 20-30 min. (dle trouby).
  3. Smetanu nalijeme do kastrolu a na plotýnce zahříváme. Do horké nasypeme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme chvíli povařit. Pak odstavíme z plotýnky a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pak dáme do ledničky pořádně vychladit do druhého dne.Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme dotuha.Do ní vmícháme kokos a krémem pomažeme piškot.Dáme vychladit na nejméně 5 hodin, aby šlehačka řádně ztuhla a pak už jen krájíme na kostky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Obrázek Meruňkové řezy z listového těsta

Meruňkové řezy z listového těsta

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Nugátový zákusok so šľahačkou

Nugátový zákusok so šľahačkou

Obrázek Mini bábovky z piškotového těsta

Mini bábovky z piškotového těsta

Obrázek Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

Obrázek 🍓 Domácí jahodové nanuky s citronem

🍓 Domácí jahodové nanuky s citronem

TOPlist