Piškot s kokosovým krémem
Potřebné přísady:Piškot:
- 5 vajec
- 150 g cukru krupice
- 200 g hladké mouky
- 5 lžic oleje
Krém:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 200 g bílé čokolády
- 150g kokosu
Postup přípravy:
- Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec do pěny vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.
- Pečeme při 180°C 20-30 min. (dle trouby).
- Smetanu nalijeme do kastrolu a na plotýnce zahříváme. Do horké nasypeme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme chvíli povařit. Pak odstavíme z plotýnky a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pak dáme do ledničky pořádně vychladit do druhého dne.Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme dotuha.Do ní vmícháme kokos a krémem pomažeme piškot.Dáme vychladit na nejméně 5 hodin, aby šlehačka řádně ztuhla a pak už jen krájíme na kostky.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuTereza M.
Mohlo by se Vám líbit