Hrušky omyjeme, osušíme, přejrojíme napůl a zbavíme jadřinců. Pokud nejsou pěkné i oloupeme, pokud pěkné jsou neloupeme a rovnou nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrušky, poprášímr skořicí a z každé strany podusíme. Dáme bokem i s pánví a nevháme vyvhladit.
Máslo iřeme s cukrem a vajíčkem. Ostatní ingredience na těsto promícháme v jiné míše a nakonec do suché směsi přidáme utřené máslo s cukrem a vejce a vypracujeme rukama v hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme odležet v lednici.
Tvaroh vymíchame metličkou s vejci a cukrem a dáme bokem.
Připravíme si drobenku - všechny navážené ingredience na drobenku dáme do mísy a rukama žmouláme tak dlouho až se nám bude drobenka krásně drobit.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Formu velkou 20cm vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
Na pomoučněný vál dáme těsto a válečném vyválíme. Přenesené do formy a okraje přitlácíme do stran formy.
Začneme vrstvit, nejdříve 2/3 krému - pak poskládání hrušky a nakonec opět zbylý krém. Uhladíme stěrkou a posypeme drobenku.
Pečeme 10 minut na 200 stupňů dozlatova a potom teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme zhruba ještě 40 minut.