Těsto: Změklou Heru vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme vejce, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Husté těsto natřeme na plech s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (20 minut). Z vychladlého korpusu odkrojíme pruh velikosti formy. Zbytek korpusu umeleme nebo nastrouháme.
Náplň: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vmícháme ostatní suroviny včetně umletého korpusu.
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií a namačkáme do ní náplň. (Mně to vyšlo přesně.) Pruh korpusu potřeme marmeládou, přiložíme potřeným na náplň a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
Moučník vyklopíme na tác, polijeme čokoládou a posypeme mandlemi. Krájíme tenké proužky, nožem pilkou to jde dobře.