Propletené nutelové bochánky
Potřebné přísady:Kynuté těsto:
- špetka soli
- 500dkg hladká mouka
- 2dl mléka
- droždí kostka nebo sušené
- vanilkový cukr
- 150g hery nebo jiného druhu který jste zvyklý
- 1 vejce
- 4 polévkové lžíce cukru krystal
- na pomazání Nutela
Postup přípravy:
- Těsto připravíme v domácí pekárně a nebo klasickým způsobem. Po vykynutí těsta se pustíme do naší propletenky.
- Použijte obyčejný recept na klasické kynuté těsto, které máte nejraději a nebo můžete použít zde uvedené. Vyrobíme si dva pláty těsta. Jeden plát natřeme nutelou a druhým plátem přikryjemea již můžeme krájet proužky. Krájejte šířkou zhruba tak jak to vidíte na obrázku. Proužky pokroutíme a pak je stáčíme tak aby nám vznikalo takové klubíčko z propletených pásků. Pečeme na cca 200 stupňů asi 10 minutek, ale raději každý podle sv trouby.
- Foto Jana Šenkyříková
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit