Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Potřebné přísady:

MOUČNÍK

  • 35 dkg polohrubé mouky
  • 12-15dkg cukru
  • 1prášek do pečiva
  • 12dkg rozpuštěné Hery
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 3/4 hrnku mléka
  • špetička soli

POLEVA

  • 18dkg másla nebo Hery
  • 4 lžíce rumu
  • 3 lžíce horké vody
  • 20-25dkg práškového cukru
  • 4 dkg kakaa
Postup přípravy:

MOUČNÍK

  1. mouku, cukr, PDP a sůl promícháme, přidáme i ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě "šťouchance".

POLEVA

  1. Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení.
  2. Polevu necháme chvíli schladnout a potom nalijeme na moučník. Pěkně postupně od prostředka, aby se poleva dostala do všech dírek. necháme ztuhnout a podáváme.
  3. Tahle buchťajda je strašně moc dobrá a hlavně - SUPERRYCHLÁ a vhodná pro předem neohlášené návštěvy ( všechny ingredience má většina z nás doma pořád ).
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jednoduchá maškrta za ktorou se len zapráší

Jednoduchá maškrta za ktorou se len zapráší

Obrázek Borůvkový koláč s tvarohem podle Věrky

Borůvkový koláč s tvarohem podle Věrky

TOPlist