Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý
Potřebné přísady:Těsto:
- 250g hladká mouka
- 125ml mléka
- 50g cukr krupice
- 50g máslo
- 1ks droždí
- máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypaní formy
Náplň:
- 2ks tvaroh ve vaničce
- 1ks vejce
- 40g cukr moučka
- 8 ks šlahounů Rebarbory
Žmolenka:
- 100g polohrubá mouka
- 80g cukr moučka
- 80g máslo
Postup přípravy:
- Zaděláme si kvásek a to tak, že dáme do vlažného mléka droždí a přidáme trochu cukru, promícháme a necháme 6-10 minut stát. Ostatní suroviny dáme do mísy, pozor máslo musí být pokojové teploty. Přidáme vzešlý kvásek a v robotu nebo ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto. Posypeme trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
Náplň
- Tvaroh smícháme s vejcem a cukrem, důkladně promícháme. Rebarboru oloupeme a pokrájíme na drobná kolečka, přidáme do směsi tvarohu s promícháme.
- Žmolenka
- Mouku, cukr a máslo dáme do nádoby a rukama žmouláme tak dlouho dokud se nám nevytvoří drobenka.
- Vykynuté těsto rukama rozprostřeme po vymazané formě nebo plechu tak, aby kraje byli o něco vyšší než zbytek. Připravenou náplň rovnoměrně rozprostřeme na koláč. Nakonec posypeme podle chuti žmolenkou a pečeme 30-40 minut na cca 170 stupňů.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit