Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250g hladká mouka
  • 125ml mléka
  • 50g cukr krupice
  • 50g máslo
  • 1ks droždí
  • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypaní formy

Náplň:

  • 2ks tvaroh ve vaničce
  • 1ks vejce
  • 40g cukr moučka
  • 8 ks šlahounů Rebarbory

Žmolenka:

  • 100g polohrubá mouka
  • 80g cukr moučka
  • 80g máslo
Postup přípravy:
  1. Zaděláme si kvásek a to tak, že dáme do vlažného mléka droždí a přidáme trochu cukru, promícháme a necháme 6-10 minut stát. Ostatní suroviny dáme do mísy, pozor máslo musí být pokojové teploty. Přidáme vzešlý kvásek a v robotu nebo ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto. Posypeme trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.

Náplň

  1. Tvaroh smícháme s vejcem a cukrem, důkladně promícháme. Rebarboru oloupeme a pokrájíme na drobná kolečka, přidáme do směsi tvarohu s promícháme.
  2. Žmolenka
  3. Mouku, cukr a máslo dáme do nádoby a rukama žmouláme tak dlouho dokud se nám nevytvoří drobenka.
  4. Vykynuté těsto rukama rozprostřeme po vymazané formě nebo plechu tak, aby kraje byli o něco vyšší než zbytek. Připravenou náplň rovnoměrně rozprostřeme na koláč. Nakonec posypeme podle chuti žmolenkou a pečeme 30-40 minut na cca 170 stupňů.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kovářova vynikající bábovka

Kovářova vynikající bábovka

Obrázek Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Obrázek Finské  skořicové šneky - kynuté

Finské skořicové šneky - kynuté

TOPlist