Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250g hladká mouka
  • 125ml mléka
  • 50g cukr krupice
  • 50g máslo
  • 1ks droždí
  • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypaní formy

Náplň:

  • 2ks tvaroh ve vaničce
  • 1ks vejce
  • 40g cukr moučka
  • 8 ks šlahounů Rebarbory

Žmolenka:

  • 100g polohrubá mouka
  • 80g cukr moučka
  • 80g máslo
Postup přípravy:
  1. Zaděláme si kvásek a to tak, že dáme do vlažného mléka droždí a přidáme trochu cukru, promícháme a necháme 6-10 minut stát. Ostatní suroviny dáme do mísy, pozor máslo musí být pokojové teploty. Přidáme vzešlý kvásek a v robotu nebo ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto. Posypeme trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.

Náplň

  1. Tvaroh smícháme s vejcem a cukrem, důkladně promícháme. Rebarboru oloupeme a pokrájíme na drobná kolečka, přidáme do směsi tvarohu s promícháme.
  2. Žmolenka
  3. Mouku, cukr a máslo dáme do nádoby a rukama žmouláme tak dlouho dokud se nám nevytvoří drobenka.
  4. Vykynuté těsto rukama rozprostřeme po vymazané formě nebo plechu tak, aby kraje byli o něco vyšší než zbytek. Připravenou náplň rovnoměrně rozprostřeme na koláč. Nakonec posypeme podle chuti žmolenkou a pečeme 30-40 minut na cca 170 stupňů.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pražský koláč ve tvaru donutek

Pražský koláč ve tvaru donutek

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou

Jablkový koláč se šlehačkou

Obrázek Jablkový závin ze špaldové mouky

Jablkový závin ze špaldové mouky

Obrázek Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

TOPlist