Metrovka - jednoduchá buchta a krásná
Potřebné přísady:
- 5 vajec
- 30 dkg moučkového cukru
- 40 dkg pol. mouky
- cca 2 dcl mléka
- 18 dkg hery
- 1 prášek do pečiva
- kakao
Krém:
- 1/2 l mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 1a 1/4 másla
- cukr moučka dle chuti
- rum nebo tresť
- kakao
Postup přípravy:
- Heru utřeme s cukrem a postupně přidáváme žloutky, přidáme vlahé mléko, mouku s kypř. práškem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a jednu obarvíme kakaem. Těsto nalijeme do vymazaných a vysypaných srnčích hřbetů ( já jen pořádně vymazávám herou) a upečeme. Ještě vlahé vyklopíme na pečící papír pomazaný máslem. Necháme vychladnout a pak ostrým nožem rozkrájíme na plátky a slepujeme krémem střídavě tmavý a světlý viz foto. Pak krémem potřem i vršek a můžeme polít čokoládou nebo zdobit jak je libo.
- Krém klasika - utřeme máslo a postupně přimícháváme vychladlý uvařený puding, aby nebyly hrudky protlačím puding přes sítko, cukr dávám dle chuti. Do větší části krému přidám kakao, protože tím potírám i vršek. Hotové krájíme na šikmé řezy!!! Nevím proč se to jmenuje metrovka, dneska jsem to pro zvědavost změřila a měří 65 cm, ale i tak je toho dost.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuJana Kadavá
Mohlo by se Vám líbit