Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Potřebné přísady:
  • 280 g másla
  • 280 g moučkového cukru
  • 150 g hrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 280 g mletých vlašských ořechů
  • 6 bílků

Na polevu:

  • 300 g cukru
  • 6 žloutků
Postup přípravy:
  1. Ve velké míse utřeme máslo s cukrem. V druhé míse promícháme hrubou mouku s práškem do pečiva a postupně ji přimícháme k máslové směsi. Pak vmícháme ořechy a nakonec postupně opatrně z bílků ušlehaný sníh.
  2. Těsto rozetřeme na vymazaný a pečícím papírem vyložený plech a pečeme při 180 stupních asi 20 minut. Vyzkoušíme zapíchnutím špejle doprostřed plechu. Nesmí se nám na ní nalepit těsto.
  3. Zatímco se těsto peče, ušleháme žloutky s cukrem do husté bílé pěny.
  4. Ještě horký koláč potřeme žloutkovou pěnou a necháme zaschnout.
  5. Koláč nakrájíme na řezy.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pražský koláč ve tvaru donutek

Pražský koláč ve tvaru donutek

Obrázek Nebeské slavnostní řezy - těmi opravdu ohromíte

Nebeské slavnostní řezy - těmi opravdu ohromíte

Obrázek Kakaová buchta bez vajec a mléka

Kakaová buchta bez vajec a mléka

Obrázek Biskupský chlebíček z bílků

Biskupský chlebíček z bílků

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Obrázek Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

TOPlist