Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Potřebné přísady:
  • 280 g másla
  • 280 g moučkového cukru
  • 150 g hrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 280 g mletých vlašských ořechů
  • 6 bílků

Na polevu:

  • 300 g cukru
  • 6 žloutků
Postup přípravy:
  1. Ve velké míse utřeme máslo s cukrem. V druhé míse promícháme hrubou mouku s práškem do pečiva a postupně ji přimícháme k máslové směsi. Pak vmícháme ořechy a nakonec postupně opatrně z bílků ušlehaný sníh.
  2. Těsto rozetřeme na vymazaný a pečícím papírem vyložený plech a pečeme při 180 stupních asi 20 minut. Vyzkoušíme zapíchnutím špejle doprostřed plechu. Nesmí se nám na ní nalepit těsto.
  3. Zatímco se těsto peče, ušleháme žloutky s cukrem do husté bílé pěny.
  4. Ještě horký koláč potřeme žloutkovou pěnou a necháme zaschnout.
  5. Koláč nakrájíme na řezy.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Obrázek Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

TOPlist