Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Skořicové copánky z Nezdic

Potřebné přísady:
  • 250 ml mléka
  • 1/2 kg hladké mouky
  • 1 droždí ( kvásek )
  • 10 dkg moučkového cukru
  • vanilkový cukr
  • 3 žloutky
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • vanilka
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout. Mléko zase lijte postupně. Z těsta tvoříme válečky, které stočíme do copánku. Stačí přidržet palcem a dva pramínky zatočit. Smažíme v rozpáleném oleji a obalujeme v cukru se skořicí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Obrázek Závin ze super rychlého těsta

Závin ze super rychlého těsta

Obrázek Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Obrázek Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Obrázek Obrácený banánový koláč by Romča

Obrácený banánový koláč by Romča

Obrázek Křehké trojúhelníčky z listového těsta s vanilkovým krémem

Křehké trojúhelníčky z listového těsta s vanilkovým krémem

TOPlist