Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Hraběnčiny řezy se švestkami

Potřebné přísady:
  • 450g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 žloutky
  • 250g Hery
  • 120 g moučkového cukru

NÁPLŇ:

  • zralé švestky
  • skořice
  • vanilkový cukr
  • sníh ze 4 bílků
  • cca 3-4 lžíce moučkového cukru na sníh
Postup přípravy:
  1. Do mísy prosejeme mouku s prdopečem ,přidáme změklý pokrájený tuk, cukr a žloutky, suroviny v míse spojíme vařečkou a pak přesypeme na vál a vypracujeme vláčné těsto. Z těsta oddělíme 1/3, dáme do mrazáku.Bílky začneme šlehat, až trochu ztuhnou, postupně přidáváme po lžících cukr, ušleháme dotuha.
  2. Těsto přeneseme na plech vyložený pečícím papírem-na velký plech je tenké, takže válím přímo na plechu na papíře válečkem, špatně by se přenášelo. Váleček "namáčíme"do mouky a vyválíme těsto nejprve na jednu stranu do rohů, pak na druhou stranu ,jde to tak líp
  3. Až máme vyváleno, naskládáme těsně vedle sebe nakrájené švestky, ne na velké kousky, aby se buchtě špatně nekrájela, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Kdo nechce tak vlhké-švestky pustí dost šťávy, může posypat strouhanými piškoty
  4. Pak rozetřeme dotuha ušlehaný sníh s cukrem a na struhadle nastrouháme na sníh zbytek těsta, dámě péct na zhruba 180 stupňů dorůžova,zkoušíme špejlí. A máme hotovo.
  5. Dobrou chuť jsme zvyklí na jablečné hraběnky, ale tohle je super varianta, moc šťavnatá a chutná, vyzkoušejte.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající křehké rohlíčky

Vynikající křehké rohlíčky

Obrázek Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Obrázek Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Obrázek Švestkový koláč s jablky a ricottou

Švestkový koláč s jablky a ricottou

TOPlist