300 - 400 g mačkaných jahod s cukrem (rozmražených)
necelý pudinkový vanilkový prášek
NÁPLŇ2:
400 g zakysané smetany
250 g tvarohu ve vaničce
250 ml smetany ke šlehání
80 g cukru moučka
1 PL citronové šťávy
1 vanilkový cukr
1 želatinový ztužovač Dr. Oetker
POLEVA:
200 g mixovaných jahod s cukrem (rozmražených)
2 želatinové plátky
Postup přípravy:
Korpus: Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbývajícím cukrem a vodou do pěny, přidáváme olej a prosátou mouku s práškem. Ručně vmícháme sníh. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a upečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Náplň 1: mačkané jahody s cukrem dáme vařit, vmícháme pudinkový prášek, rozmíchaný ve vodě a 1 minutu povaříme. Ihned nalijeme a rozetřeme na vychladlý korpus. Necháme dobře vychladnout.
Náplň 2: Ušleháme smetanu ke šlehání. Smícháme a krátce prošleháme zakysané smetany s tvarohem, cukry a citronovou šťávou. Jako další krok si připravíme polevu.
Poleva: želatinové plátky zalijeme 2 až 3 lžícemi studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Pomalým zahřátím za stálého míchání želatinu rozpustíme a vmícháme ji do mixovaných jahod pokojové teploty.
Pokračujeme s náplní č. 2: Ve 100 ml vlažné vody rozšleháme metličkou želatinový ztužovač a vmícháme jej do tvarohu. Pak lehce vmícháme šlehačku. Ihned náplň natřeme na korpus, uhladíme stěrkou, nalijeme polevu, rozetřeme a vidličkou protáhneme vlnky. (Postup je třeba dodržet, protože musíme pracovat rychle.)
Moučník necháme v ledničce ztuhnout nejlépe přes noc.