Trdelník
Potřebné přísady:
- 500 g polohrubé mouky
- 20 g čerstvého droždí
- 250 ml mléka
- 30 g cukru
- 2 vejce
- 80 g másla
- vejce na potření
Na posypání:
- drcené ořechy
- cukr
- mletá skořice
Postup přípravy:
- Připravíme si kvásek tak, že dáme několik lžic vlažného mléka do toho přidáme kávovou lžicku cukru a nadrobíme droždí. Kdo dělá těsto v pekárně dá klasickým způsobem a to tak, že na dno dá tekuté ingredience a pak suché. Zapneme na program těsto a čekáme.
- Kdo pekárnu nemá dělá klasickým zpouku s cukrem smícháme a přidáme povolené máslo a mléko, cukr, vejce a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí a přikryjeme utěrkou a dáme na telé místo kynout cca na 40 minut.
- Těsto vyjmeme z mísy, vyválíme a nakrájíme na proužky. Obtáčíme jimi lahve od piva, sklenice a nebo kdo má tak trubičky na kremrole. Sklenice doporučuji omotat alobalem.
- Potřeme rozšlehaným vejcem a obalíme podle chuti v cukru se skořicí kdo chce v oříškách.
- Na plech dáme sklenice, trubičky kdo co má a pečeme cca na 170 stupňů každý dle své trouby cca 10 min. Po upečení ještě jednou obalíme ve směsi kterou jsme obalovali před pečením.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuVěra Veselá
Mohlo by se Vám líbit