Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Potřebné přísady:
  • 300g hladké mouky -( část můžeme nahradit kukuřičným škrobem) - kdo má italskou použije tu
  • 300g sýra Philadelphia - ( eventuálně možno nahradit mascarpone)
  • 300g cukru
  • 150g změklého másla
  • 500g bílé čokolády
  • 400g smetany
  • 3 bílky
  • prášek do pečiva
  • borůvkový a malinový sirup
Postup přípravy:
  1. 6-8 hodin předem si rizehřejeme ve smetaně bílou čokoládu. Necháme v chladu a občas promícháme. Připravíme si formu o průměru 22 cm a vyložíme ji papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Změklé máslo vyšleháme elektrickým šlehačem s cukrem a přidáme sýr Philadelphia a nakonec přidáme sníh z bílků. Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva a postupně ji budeme vpracovávat k již připravené směsi.
  3. Vypracované těsto rozdělíme na tři části, jednu obarvíme borůvkovým sirupem, druhou malinovým a třetí necháme jen tak bílou. Kdo by chtěl barvy výraznější může dobarvit potravinářským barvivem, ale pokud máte domácí sirupy ty zabarví těsto krásně přírodně.
  4. Tři těsto upečeme každé samostatně a necháme zchladnout. Teď už jen uděláme dort a to tak že na první spodní plát dáme vrstvu zhoustlého čokoládového krému na něj dáme druhý plát korpusu, opět krém a na nej plát poslední. Zvenku dort také natřeme krémem a máme hotovo.
  5. Zdroj viz odkaz
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hraběnčiny řezy se švestkami

Hraběnčiny řezy se švestkami

Obrázek Pražský koláč ve tvaru donutek

Pražský koláč ve tvaru donutek

Obrázek Švestkový koláč s mákem a tvarohem

Švestkový koláč s mákem a tvarohem

Obrázek Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Obrázek Galettes s rebarborou a jahodami

Galettes s rebarborou a jahodami

Obrázek Jablkové řezy z tvarohového těsta

Jablkové řezy z tvarohového těsta

TOPlist