Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco
Potřebné přísady:
- 300g hladké mouky -( část můžeme nahradit kukuřičným škrobem) - kdo má italskou použije tu
- 300g sýra Philadelphia - ( eventuálně možno nahradit mascarpone)
- 300g cukru
- 150g změklého másla
- 500g bílé čokolády
- 400g smetany
- 3 bílky
- prášek do pečiva
- borůvkový a malinový sirup
Postup přípravy:
- 6-8 hodin předem si rizehřejeme ve smetaně bílou čokoládu. Necháme v chladu a občas promícháme. Připravíme si formu o průměru 22 cm a vyložíme ji papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Změklé máslo vyšleháme elektrickým šlehačem s cukrem a přidáme sýr Philadelphia a nakonec přidáme sníh z bílků. Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva a postupně ji budeme vpracovávat k již připravené směsi.
- Vypracované těsto rozdělíme na tři části, jednu obarvíme borůvkovým sirupem, druhou malinovým a třetí necháme jen tak bílou. Kdo by chtěl barvy výraznější může dobarvit potravinářským barvivem, ale pokud máte domácí sirupy ty zabarví těsto krásně přírodně.
- Tři těsto upečeme každé samostatně a necháme zchladnout. Teď už jen uděláme dort a to tak že na první spodní plát dáme vrstvu zhoustlého čokoládového krému na něj dáme druhý plát korpusu, opět krém a na nej plát poslední. Zvenku dort také natřeme krémem a máme hotovo.
- Zdroj viz odkaz
Mohlo by se Vám líbit