Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Banánová roládka

Potřebné přísady:

Piškot:

  • 6 vajec
  • 150g cukru moučky
  • 150g polohubé mouky
  • 2 lžíce horké vody

Krém:

  • 200ml mléka
  • 2 lžíce hl. mouky
  • 250g másla
  • 200g cukru moučky
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce Nutelly/Nugety
  • 2-3 banány *dle velikosti

Poleva:

  • 100g čokolády na vaření
  • lžíce másla
  • lžička mléka.
Postup přípravy:
  1. Žloutky ušleháme s cukrem a horkou vodou do pěny, poté opatrně přidáváme prosátou mouku a nakonec vpravíme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Plech vyložíme pečícím papírem, který vymastíme a posypeme hrubou moukou. Na něj rozetřeme těsto a dáme péct. Pečeme asi 10 minut v předem vyhřáté troubě.
  2. Upečený plát ihned vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme pečící papír a pomocí utěrky srolujeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí plát rozvineme, potřeme náplní, podélně na ní položíme banány a znovu svineme.Celý povrch rolády potřeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky ztuhnout.
  3. Příprava krému: V trošce studeného mléka rozmícháme mouku. Zbylé mléko přivedeme k varu a za stálého míchání přidáváme mléko s rozmíchanou moukou. Dále přidáme vanilkové cukry uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, Nutellou a postupně přidáváme vychladlou kaši. Nakonec ochutíme rumem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Malinový flekatý koláč

Recept - Malinový flekatý koláč

Obrázek Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Obrázek Hruškový koláč s mandlovou náplní

Hruškový koláč s mandlovou náplní

Obrázek Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Obrázek Koláč s citronovým krémem a jahodami

Koláč s citronovým krémem a jahodami

Obrázek Perníkový koláč se švestkami a mákem

Perníkový koláč se švestkami a mákem

TOPlist