Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Oříšková ňadérka

Potřebné přísady:
  • 2 bílky
  • lžíce citronové šťávy
  • 14g pískového cukru
  • 150g strouhaných lískových oříšků
  • dvě špetky skořice
  • špetka mletého kardamomu
  • lžička citron.kůry
  • lžička solamylu
  • lískové ořechy na ozdobu
Postup přípravy:
  1. Z bílků a citr.šťávy ušleháme sníh, zašleháme cukr a našleháme dohusta. Přidáme strouhané oříšky a koření, dáme do sáčku a nastříkáme na plech na papír pusinky.
  2. Na každou vložíme ořech a při minimální teplotě v troubě asi max 100 stupních sušíme! - (nepečeme) v troubě asi jednu hodinu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Obrázek Nugátový zákusok so šľahačkou

Nugátový zákusok so šľahačkou

Obrázek Nejlepší buchty podle Markétky

Nejlepší buchty podle Markétky

TOPlist