Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 200 g kakaových Be Be sušenek
  • 80 g másla

Náplň:

  • 200 g Lučiny
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 150 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 2 PL citronové šťávy

Náplň 2:

  • 400 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr

Dále:

  • kousek čokolády
  • několik lžic smetany
Postup přípravy:
  1. Sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme v igelitovém sáčku, smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno dortové formy (průměr 24 cm) vyložené pečícím papírem. Odložíme na půl hodiny do ledničky ztuhnout.
  2. Suroviny na náplň smícháme, případně krátce vyšleháme, nalijeme na korpus a v troubě předehřáté na 190°C pečeme 30 minut. Vyjmeme z trouby, ihned na koláč rozetřeme zakysanou smetanu vymíchanou s vanilkovým cukrem a zapečeme na 210°C ještě 8 - 10 minut. Koláč necháme vychladnout.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou a mícháme, dokud se nespojí v hladkou polevu. Jednotlivé porce před podáváním pocákáme čokoládovou polevou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Obrázek Meruňkové řezy z listového těsta

Meruňkové řezy z listového těsta

Obrázek Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Obrázek Jahodový dort smetanový s želé

Jahodový dort smetanový s želé

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Skořicoví šneci z kynutého těsta

Skořicoví šneci z kynutého těsta

TOPlist