Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Pouťové koláčky - Nahořánky

Potřebné přísady:
  • 19 dkg másla
  • 6 dkg Hery
  • 1-2 lžíce sádla
  • 5 žloutků
  • 1 vejce
  • 1 kg polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 12 dkg cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 1 vanilkový cukr
  • 5-7 dkg droždí
  • necelý 1/2 l mléka
Postup přípravy:
  1. Žloutky utřeme s cukry a vejcem, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Pracujeme tak dlouho, až začne ,,praskat.“ Pak necháme kynout. Tvarujeme koláče, které pomažeme máslem, okraje rozšlehaným vejcem a plníme. Horké pokapeme šlehačkou.
  2. Plníme libovolně tvaroh, mák, povidla, šimlové mazání - ( mák s tvarohem)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Obrázek Celozrnný banánový chlebíček

Celozrnný banánový chlebíček

Obrázek Jednoduchý obrácený jablkový koláč

Jednoduchý obrácený jablkový koláč

Obrázek Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

TOPlist