Pařížský dort s banány nebo broskví
Potřebné přísady:Těsto:
- 6 vajec
- 300g cukru
- 250g polohrubé mouky
- 5 lžic kakaa
- prášek do pečiva
- popř. mléko
Krém:
- 2 šlehačky
- 2 ledové kaštany
- lžíce kakaa
Postup přípravy:
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše ostatní smícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Upečeme na 170°C cca 30 minut.
- Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany (další varianty: dáme rozpustit hořkou čokoládu nebo Milenu - získáme tím opět jiné chutě)). Dáme do ledničky. Druhý den vyšleháme. Dort rozřízneme, pomažeme krémem. Můžeme poklást banány nebo broskvemi. Ozdobíme podle libosti - čoko polevou, postrouhanou čokoládou nebo jako já potřít zbytkem krému + bílý krém.
- Rozkrojený - tento je zrovna s kompotovou broskví. Nevěřila jsem, že by se k pařížskému dortu hodily broskve, ale opravdu chuť je skvělá, celý dort se zjemní, odlehčí a dá mu opět jiný rozměr.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuRadka B.
Mohlo by se Vám líbit