Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Pařížský dort s banány nebo broskví

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 6 vajec
  • 300g cukru
  • 250g polohrubé mouky
  • 5 lžic kakaa
  • prášek do pečiva
  • popř. mléko

Krém:

  • 2 šlehačky
  • 2 ledové kaštany
  • lžíce kakaa
Postup přípravy:
  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše ostatní smícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Upečeme na 170°C cca 30 minut.
  2. Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany (další varianty: dáme rozpustit hořkou čokoládu nebo Milenu - získáme tím opět jiné chutě)). Dáme do ledničky. Druhý den vyšleháme. Dort rozřízneme, pomažeme krémem. Můžeme poklást banány nebo broskvemi. Ozdobíme podle libosti - čoko polevou, postrouhanou čokoládou nebo jako já potřít zbytkem krému + bílý krém.
  3. Rozkrojený - tento je zrovna s kompotovou broskví. Nevěřila jsem, že by se k pařížskému dortu hodily broskve, ale opravdu chuť je skvělá, celý dort se zjemní, odlehčí a dá mu opět jiný rozměr.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ovocný koláč, který vás dostane

Ovocný koláč, který vás dostane

Obrázek Cheesecake philadelphia s bílou čokoládou a třešňovou marmeládou

Cheesecake philadelphia s bílou čokoládou a třešňovou marmeládou

Obrázek Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Obrázek Bleskový a výborný perník bez vážení

Bleskový a výborný perník bez vážení

Obrázek Indiáci s Vitacitem podle Jany

Indiáci s Vitacitem podle Jany

TOPlist