Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Legionářské řezy

Potřebné přísady:

NA KŘEHKÉ TĚSTO:

  • 120g moučkového cukru
  • 400g polohrubé mouky
  • 4 žloutky
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 1 Hera-250g

SNÍH:

  • 100g krupicového cukru
  • 4 bílky
  • asi 15-17dkg mletých vlašských ořechů
  • rybízový nebo jiný pikantní džem- např.linecký
Postup přípravy:
  1. Ze změklé hery, žloutků, cukru, mouky a prdopeče vypracujeme rukou vláčné křehké těsto. Zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout.
  2. Pak vyválíme na menším plechu, já přímo na pečícím papíře a potřeme džemem. Z bílků začneme šlehat sníh, až je trochu tuhý, postupně přisypáváme cukr a vyšleháme sníh dotuha- až dělá"špičky".
  3. Pak vařečkou opatrně vmícháme mleté ořechy, hmotu naneseme na džem, uhladíme, komu jde špatně namáčí si stěrku do skleničky s teplou vodou. Dáme péct na asi 170-180 stupňů do trouby. Pekla jsem asi 30 minut.
  4. Dobrou chuť!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Obrázek Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Obrázek Kynutí  šneci s pudinkem, malinami a  cukrovou polevou

Kynutí šneci s pudinkem, malinami a cukrovou polevou

Obrázek Rebarborový kynutý koláč by Romča

Rebarborový kynutý koláč by Romča

TOPlist