Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jablkový závin ze špaldové mouky

Potřebné přísady:
  • 500 g spaldove mouky
  • 1x maslo
  • 2 male lzicky octa
  • pul lzicky soli
  • 2 dl podmasli
Postup přípravy:
  1. Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet (stačí, než oloupeme a nakrájíme jablka). Pečeme jako listové těsto, dáváme do trouby při teplotě 200 °C, asi po 10 minutách ztlumíme na 150-180 °C. Z tohoto množství jsou 4 záviny. Velmi jednoduché, rychlé a dobré, krásně se vyvaluje, lístkuje skoro jako kupované.
  2. Recept mam z netu a je opravdu dobry-nam moc chutna.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Celozrnný banánový chlebíček

Celozrnný banánový chlebíček

Obrázek Bílkové řezy s vaječňákem

Bílkové řezy s vaječňákem

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Velikonoční beránek podle Radky

Velikonoční beránek podle Radky

Obrázek Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Obrázek Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Jablečné řezy s kokosem a smetanou

TOPlist