Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jablkový závin ze špaldové mouky

Potřebné přísady:
  • 500 g spaldove mouky
  • 1x maslo
  • 2 male lzicky octa
  • pul lzicky soli
  • 2 dl podmasli
Postup přípravy:
  1. Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet (stačí, než oloupeme a nakrájíme jablka). Pečeme jako listové těsto, dáváme do trouby při teplotě 200 °C, asi po 10 minutách ztlumíme na 150-180 °C. Z tohoto množství jsou 4 záviny. Velmi jednoduché, rychlé a dobré, krásně se vyvaluje, lístkuje skoro jako kupované.
  2. Recept mam z netu a je opravdu dobry-nam moc chutna.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Medové kostky v kokosu

Recept - Medové kostky v kokosu

Obrázek Ovocné řezy s pudinkem grandiózní

Ovocné řezy s pudinkem grandiózní

Obrázek Tříbarevný čokoládový koláč

Tříbarevný čokoládový koláč

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Obrázek Cuketový koláč se švestkami, mákem a ořechy

Cuketový koláč se švestkami, mákem a ořechy

TOPlist