Perníková bábovka s badyánem
Potřebné přísady:
- 2ks vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 2 hrnky polohrubá mouka
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek mléka
- 1ks prášek do perníku
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička badyánu
- 1 lžička perníkového koření
- máslo na vymazání formy
- strouhaný kokos na vysypání formy
- cukr moučka na pocukrování
Postup přípravy:
- Vejce dáme do mísy, přidáme cukr a metličkou vyšleháme. Přidáme olej a mléko. V mísebokem smícháme mouku a prášek do perníku a také koření. Nakonec prosijeme do mísy k vejcím a mrzkou promícháme tak, aby těsto bylo hladké.
- Předehřejeme troubu cca na 170 stupňů. Vymažeme formu máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Těsto vlijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby. Zvolna pečeme, zda je bábovka hotova, poznáme šprjlovým těstem. Špeli na několika místech zapíchneme do bábovka a když ji vytáhneme musí být suchá.
- Po upečení vyndáme a necháme vychladnout a až pak vyklopíme. Nakonec posypeme přes síťkovaná cukrem moučka.
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit