Odpalované větrníky s krémem a jahodami
Potřebné přísady:Těsto:
- 100 g másla
- špetka soli
- 250 g hrubé mouky
- 5 - 6 vajec krém
Obloha:
- 5 plátků želatiny
- 300 g jahod
- 100 g cukru
- 250ml smetany
- 250gcottage sýru nebo tvarohu
Postup přípravy:
- 250 ml vody svaříme s máslem a solí. Vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až nám z těsta vznikne lesklá hrouda, do které postupně zamícháme vejce.
- Troubu vyhřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček. Na plech nastříkáme 12 kopečků. Pečeme asi 25 min.
- Po vyjmutí z trouby větrníky okamžitě vodorovně překrojíme. Větrníky okamžitě po upečení překrojíme nebo přestříhneme.
- Na krém dáme do mísy smetanu,kterou ušleháme a pak k ní přidáme tvaroh nebo cottage.Vedle v míse vyšleháme cukr s máslem a opatrně zašleháme do smetany s cottage nebo tvarohem.Pak krém dáme do cukrářského sáčku a naplníme větrníky a pak na krém naukládáme pár jahod a nastříkáme opět krémem,pak přiklopíme druhou částí větrníčku.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuTereza M.
Mohlo by se Vám líbit