Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Vdolky

Potřebné přísady:
  • 500g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 2 lžičky cukru krupice
  • 1 vejce
  • 100g másla
  • špetka soli

NA OZDOBU:

  • šlehačka
  • marmeláda či povidla
  • granko
  • skořice apod.
Postup přípravy:
  1. Nejdříve si uděláme kvásek. 1dcl mléka lehce zahřejeme přidáme 2 lžičky cukru, rozdrobíme droždí a zamícháme- pak zaprášíme asi 1 lžičkou hl.mouky přikryjeme pokličkou a necháme vzejít kvásek.
  2. Do mísy si dáme hl.mouku, uprostřed uděláme důlek, přidáme vajíčko, zbytek vlažného mléka, rozpuštěné máslo- pozor né horké. špetku soli a vzešlý kvásek.Vypracujeme těsto.Pokud by bylo hodně řídké dáme ještě trošku hl.mouky, opravdu jen trošku-né hodně aby těsto nebylo tuhé.Spíše si jen tak pomáháme při zadělávání těsta- podsypaváme.
  3. Hotové těsto lehce pomoučíme, přikryjeme čistou utěrkou a dáme na teplém místo kynout….
  4. Po nakynutí si těsto přendáme na pomoučněný vál a rozvalíme na asi 2-3 cm plát. Vykrojíme si větší kolečka, já vykrajuji pullitrovým hrnkem.
  5. Po vykrájení necháme ještě pár minut opět nakynout.Vdolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje do zlatova. Zdobíme marmeládou - my používáme povidla - Šlehačkou a posypeme třeba grankem - můžete čímkoli čokoládou,skořicí nebo třeba jen pocukrovat.
  6. Dobrou chuť.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

TOPlist