Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Potřebné přísady:
  • 4 žloutky
  • 150g cukru moučka
  • 1kl vanilkoveho cukru
  • pár kapek citr.šťávy
  • olej na vymazání formiček
Postup přípravy:
  1. Nejdřív si pořádně vymažu formičky olejem, chce to opravdu pořádně! (ja stříkala olejem ve spreji.
  2. Pak si vyšlehám všechno dohromady do husté bílé pěny, musí to zvětšit objem. Cukr. pytlíkem stříkám těsto do formiček jen do půlky.. Do rozehřáté trouby na 150 dám plech s formičkama a peču dokud těsto nevyběhne, pak ztlumím na 90 a peču dokud nejsou tmavší kraje a jednu na zkoušku vyndám. Jde to vyndat krásně jen nehtem.
  3. Pařížská šlehačka:
  4. Den předem si svařim 500ml šlehačky se čtyřmi tyčinkami ledových kaštanů. po vychladnutí dám do lednice a ráno vyšlehám do tuha.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečnopudinková piškotka - moc dobrý dezertík

Jablečnopudinková piškotka - moc dobrý dezertík

Obrázek Závin ze super rychlého těsta

Závin ze super rychlého těsta

Obrázek Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Obrázek Bábovka kolibřík - Hummingbird bundt cake

Bábovka kolibřík - Hummingbird bundt cake

Obrázek Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Velikonoční beránek z mrkvového těsta

TOPlist