Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jablková buchta s tvarohem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku cukru krupice
  • ½ hrnku oleje
  • 2 vejce a 2 bílky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 jablka

Náplň:

  • 250 g tvarohu (kostka v alobalu)
  • ½ hrnku mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • ½ hrnku cukru moučka
Postup přípravy:
  1. Celá vejce a bílky vyšleháme s cukrem do husté pěny, snížíme rychlost šlehání a pomalu přiléváme olej. Ručně metličkou vmícháme prosátou mouku s práškem a nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka. Na vysoký plech 30 x 40 cm s pečícím papírem nalijeme polovinu těsta, do zbytku přidáme 1 PL kakaa, rozmíchaného v trošce vody a nalijeme na světlé těsto.
  2. Suroviny na náplň smícháme nebo krátce prošleháme a nalijeme nestejnoměrně na těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šátečky z tvarohového těsta

Šátečky z tvarohového těsta

Obrázek Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Obrázek Pudinkovo-tvarohový nepečený dort od Stáni

Pudinkovo-tvarohový nepečený dort od Stáni

TOPlist