Obrácený švédsky koláč
Potřebné přísady:
- 4ks jablek - omýt a nakrájet
- 215g mouka polohrubá
- 215g cukr krupice
- 2ks vejce
- 150g rozpuštěného másla
- strouhanka
- máslo na vymazání a vysypání formy
- 2-3 lžičky mletá skořice
- kousek čerstvě strouhaného muškátového ořechu
Postup přípravy:
- Jablka omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, cukr, skořici, strouhaný muškátový ořech a přilijeme rozpuštěné máslo. Směs důkladně promícháme a nalijeme na již připravené a poskládané jablka ve formě. Rozetřeme stěrkou po celé ploše a pečeme zhruba na 180° v předehřáté troubě 40 až 50 min.
- Dobrou chuť.
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit