Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Obrácený švédsky koláč

Potřebné přísady:
  • 4ks jablek - omýt a nakrájet
  • 215g mouka polohrubá
  • 215g cukr krupice
  • 2ks vejce
  • 150g rozpuštěného másla
  • strouhanka
  • máslo na vymazání a vysypání formy
  • 2-3 lžičky mletá skořice
  • kousek čerstvě strouhaného muškátového ořechu
Postup přípravy:
  1. Jablka omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, cukr, skořici, strouhaný muškátový ořech a přilijeme rozpuštěné máslo. Směs důkladně promícháme a nalijeme na již připravené a poskládané jablka ve formě. Rozetřeme stěrkou po celé ploše a pečeme zhruba na 180° v předehřáté troubě 40 až 50 min.
  2. Dobrou chuť.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Obrázek Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Obrázek Nejúžasnější vánočka - rodinný recept

Nejúžasnější vánočka - rodinný recept

Obrázek Rychlý hrníčkový koláč s broskvemi ke kafíčku

Rychlý hrníčkový koláč s broskvemi ke kafíčku

Obrázek Citronový keto koláč - nízkosacharidový

Citronový keto koláč - nízkosacharidový

TOPlist