Postup přípravy:
- Troubu zapneme na 180°C (horkovzduch na 160°C). Větší formu na biskupský chlebíček zastříkneme vodou a vyložíme pečícím papírem.
- Arašídové máslo rozetřeme s cukrem a následně přidáme vejce a nakonec i kakao - vše pečlivě promícháme. Půl jednoho banánu si necháme na finální zdobení, ostatní banány (3,5 ks) oloupeme a rozmačkéme vidličkou. Přidáme do těsta spolu s podmáslím a promícháme.
- Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou a solí a smícháme s tekutou částí.
- Těsto nalijeme do formy a doprostřed klademe banán nakrájený na tenká kolečka (tu polovinu, kterou jsme si odložili). Formu vložíme do trouby a pečeme 50-60 minut, propečenost zkoušíme špejlí.
- Chlebíček vyndáme z trouby, 20 minut necháme chladnout ve formě a pak přendáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuMarcela - Pradobroty