Mechová dvoubarevná bábovka
Potřebné přísady:Těsto:
- 4 vejce
- 240g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 2 lžíce kakaového prášku
Postup přípravy:
- Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem. Dáme do vysypané formy nejdříve světlou část a pak cik cak tmavou a pečeme.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuMarkéta S.
Mohlo by se Vám líbit