Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Zázrak

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g cukru (200 g)
  • 200 g másla
  • 2 celé vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 5-6 lžic mléka

Náplň:

  • 1 placka z předchozího pečení
  • 200 ml silné černé kávy (včetně logru)
  • 150 g cukru moučky (120 g)
  • 1 lžíce rumu
  • Rybízová marmeláda

Poleva:

  • 50 g másla
  • 150 g cukru moučka (120 g)
  • 1 lžžíce kakaa
  • 2 lžžíce studené vody
Postup přípravy:
  1. Utřeme máslo s cukrem a vejci, přidáme mléko a nakonec i mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto (občas je třeba přidat trochu mouky, dle toho, jak moc saje, já jsem tentokrát musela přidat asi 2 vrchovaté lžíce). Těsto rozdělíme na tři díly a z každého vyválíme placku velkou jako plech. Pečeme na 160°C asi 12 minut do růžova.
  2. Tu nejméně povedenou placku vezmeme a rozdrobíme, na drobení nalijeme kávu i s logrem, přidáme cukr a rum a vše smícháme v jednolitou hmotu. Zbývající dvě placky vezmeme a první natřeme zvrchu a druhou zespoda rybízovou marmeládou (prostě vnitřní strany placek, kdyby ležely na sobě). Na první potřenou placku natřeme náplň, přiklopíme druhou natřenou plackou. Takže máme placku, marmeládu, náplň, marmeládu a placku.
  3. Máslo necháme rozpustit a zamícháme do něj všechny ostatní igredience a vypracujeme hladkou polevu. Tu rozetřeme na vrchní placku a necháme minimálně den v chladu odležet.
  4. Krájíme na malé čtverečky a servírujeme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rebarborový kynutý koláč by Romča

Rebarborový kynutý koláč by Romča

TOPlist