Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost
Potřebné přísady:
TĚSTO:
4x Kakaový pudink v prášku od Oetkera
Prášek do pečiva 1 ks
Vejce 4 ks
Moučkový cukr 150g
Rum 2 lžíce
Olej 200ml
NÁPLŇ:
Mléko 1l
Vanilkový pudink od Oetkera 2ks
Vanilkový cukr 1ks
Cukr krupice 3 lžíce
Měkký tvaroh 2ks
Želatinový ztužovač za studena od Oetkera 1ks
Višňový kompot velký 2ks
DÁLE:
Šlehačka 2ks
Ztužovač šlehačky 2ks
Zakysaná smetana 2ks
Vanilkový cukr 2ks
Postup přípravy:
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st. cca 15-20 min. Po zchladnutí potřeme višňovým džemem. Na džem naneseme náplň, poklademe hustě zcezené višně a na ně namažeme šlehačkový krém.
Náplň: uvaříme si klasicky vanilkový pudink, který po zchladnutí smícháme s tvarohem, do kterého lehce vmícháme želatinový ztužovač, připravený dle návodu na obalu. Šlehačky ušleháme se ztužovačem a pak smícháme se zakysanou smetanou, do které jsme přimíchali vanilkové cukry. Posypeme nastrouhanou čokoládou nebo jinak ozdobíme.
Višně používám kompotové vypeckované nebo čerstvé vypeckuji, dělám to i do jiných moučníků. Džem jsem neuvedla můžete použít i jiný nejen višňový.